Hacettepe Üniversitesi Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Yarışı

Üniversitelerarası dağ bisikleti yarışları son iki yıldaki gelişmeler ve girişimlerimizle popülerliğini arttırmakta, gittikçe büyüyen bir organizasyon haline gelmektedir.  Bu gelişmeye ayak uyduracak nitelikte bir yarışı üniversitemizde birçok firma ve kurumun desteğiyle gerçekleştirmek için adımlar atıldı.Bu kapsamda düzenlenecek olan yarışımız 29-30 Ekim 2016 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Yerleşkesi Yeşil Vadi Bölgesi’nde düzenlenecektir.

Yarış kadın, erkek, kadın takım ve erkek takım olarak 4 kategoride değerlendirilmekte. Az sayıda kategori olmasına rağmen Türkiye’de yapılan birçok bisiklet organizasyonuna oranla katılım oranı yüksek olacaktır.Yeşil Vadi dağ bisikleti için özel bir alan. Oldukça keyifli ve orta zorlukta bir parkur yarışmacılar için özel olarak Hacettepe Bisiklet Topluluğu üyeleri tarafından revize edilmiştir. Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki 23 farklı üniversiteden 130 sporcu ön kayıtlarını tamamladılar. (Ön kayıtlar 28 Ekim akşamına kadar devam edecektir.)

Ankara içindeki çoğu bisikletli grup, dernek ve topluluk yarış günü seyirci olarak Yeşil Vadi'de bulunacaklar.