Türkiye Birincisi Hacettepe
Üniversite Sporları Wushu Şampiyonası
Türkiye Üniversite Sporları Wushu Şampiyonasında Talha Demir Türkiye Şampiyonu
Modern Pentatlon
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Modern Pentatlon ( Laser- Run) Şampiyonumuz
Kahvaltı Hakkında Duyuru

Değerli Hacettepeliler,

Çeşitli sosyal medya hesaplarında Üniversitemizin öğrenci kafeteryalarında sunulan kahvaltı hizmetlerine yönelik yapılan haberler nedeniyle bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Bilindiği üzere üniversiteler, öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere öğrenci kafeteryalarını kurup işletirler. Bu hizmetin yürütülmesinde ihtiyaç duyulan ödenekler ise üniversitelerin öz gelirlerden, katkı payı telafi gelirlerinden ve öğrenim ücretlerinin bir kısmından karşılanır. Bunların dışında herhangi bir gelir tahsis edilmemektedir. Şu anki durumda, beslenme hizmetleri için ihtiyaç duyulan ödeneğin yaklaşık 1/3’ü devlet tarafından ve diğer öz gelirlerimizle karşılanabilmektedir.

Üniversitemiz, öğrencilerimizin beslenme ihtiyacını karşılarken emsal büyüklükteki üniversiteler gibi sadece öğle yemeği hizmeti sunmayıp, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği (Ramazan aylarında da iftar ve sahur) hizmetini de ekstradan sunmaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu özellikle pandemi sonrası yaşanan ekonomik olumsuzluklar ve fiyat istikrarsızlığı süreçlerinde dahi tüm imkanlarını seferber ederek kahvaltı hizmetini 3,45 TL’lik sembolik bir fiyat ile sunmaya devam etmiştir.

Yıllardır Üniversitemizde sunulan kahvaltı hizmetine ait menüde yer alan ürünler internet sayfamızdan ilan edilmektedir. (http://www.sksdb.hacettepe.edu.tr/bidbnew/post.php?id=1051&title=kahvalti-listesi) Kahvaltının yanında çay ve ekmek sınırsız olarak verilmektedir. Doymadığını söyleyen öğrencilere ilaveler verilmektedir. Özellikle öğrencilerimiz tarafından yoğun şekilde talep edilen domates, salatalık, vb. sebzelere ise mevsiminde tüketilmesi gerektiği için yaz aylarında menüye eklenmektedir.

Son günlerde sosyal medyada gündeme getirilmeye çalışılan kahvaltı fotoğrafları ve verilen bilgiler yanlış, eksik ve yanıltıcıdır. Emsal üniversitelerde güz ve bahar dönemlerinde bile uygulanmayan kahvaltı hizmetini, tüm ekonomik sıkıntılara rağmen yaz döneminde de uygulayan Üniversitemizin aleyhine yapılan ve kurumsal itibarı zedelemeye çalışan bu haksız tutumun, mensuplarımızın nezdinde karşılık görmeyeceği inancındayız.

Yapılan sağduyulu eleştirilere de kulak vererek, ilkelerimizden ödün vermeden ve azami hassasiyet gösterilerek Hacettepe ailesine hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı